Døgnrapporten i Viby Sjælland: tirsdag den 21. december

Profilbillede

Viby Sjælland er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

             

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Magleager, Benløse
Sølystvej, Jyderup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Husmandsvejen, Køge

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen 

Tyveri fra køretøjer:

Bøgehegnet, Greve
Overdrevsvej, Store-Heddinge
Pilevænget, Dåstrup
Østerlyngvej, Nykøbing Sjælland
Tværstenen, Gørlev
Sandbjergvej, Rørby
Kallerupvej, Kalundborg
Gåsebjerg, Jerslev
Søagerparken, Greve

NY POLITISTATION PÅ VEJ TIL GREVE

Midt- og Vestsjællands Politi har indgået aftale om et lejemål i indkøbscenteret Waves. Det skal fremover være rammen om en ny nærpolitistation i Greve. Syv mand skal fremover arbejde fra stationen i Waves, som ventes at kunne slå dørene op til februar eller marts næste år.

FYRVÆRKERI TIL GENE I HELE POLITIKREDSEN

Døgnet igennem er der registreret en række anmeldelser om affyring af fyrværkeri. På Ivar Huitfeldtsvej i Køge kom politiet frem tidsnok til at standse to yngre mænd, efter at der var meldt om affyring af kanonslag på stedet. Ingen af dem havde kanonslag på sig, men hos den ene blev der fundet en smule hash. Ved Asnæs-Grevninge hallen var der i går eftermiddags melding om unge, der skød fyrværkeri efter hinanden, men det lykkedes ikke patruljen at finde nogle på stedet. 
Ved et plejehjem i Greve skabte det også utryghed blandt beboerne, at der først på aftenen blev affyret fyrværkeri. Ifølge meldingen var 10-12 personer i gang med at affyre bomberør mod hinanden. Personerne løb selv fra stedet kort efter.
Også i Kalundborg, Roskilde, Hårlev og Herfølge var der meldinger om affyring af fyrværkeri, men i alle tilfælde lykkedes det ikke at træffe nogle på stedet. 
Vi skal igen minde om, at det kun er lovligt at affyre fyrværkeri i perioden 27. december til 1. januar – og selvfølgeligt kun lovligt fyrværkeri.

Tyveri fra rollator – Østre Centervej, Jyllinge

Kl 1000 modtog politiet anmeldelse om, at en 77-årig kvinde havde fået stjålet sin taske, som stod på en rollator. To mænd havde skabt forvirring på stedet og udnyttet det til at stjæle tasken. Tasken indeholdt pung, dankort, sygesikringsbevis samt 1000 kroner i kontanter. 

Brand i celle – Nykøbing Sjælland

Kl 0906 blev politi og brandvæsen sendt til melding om brand i en celle i fængslet i Nykøbing Sjælland. Cellen var på det tidspunkt tom og ilden gik hurtigt ud af sig selv, men der var en vis røgudvikling på stedet og der var mindre skader på nogle af møblerne i cellen. Det kunne ikke umiddelbart bestemmes, hvordan ilden var opstået. 

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge

Kl 0959 kolliderede en varevogn og en personbil, der var på vej i hver sin retning. Ved sammenstødet kørte personbilen efterfølgende i grøften. Samtidigt kom varevognen i slinger og ramte derefter yderligere en personbil, der kom kørende i modsat retning. De ambulancer, der blev sendt til stedet, kunne konstatere, at alle parter var sluppet fra uheldet uden større skader og ingen af dem havde behov for at blive tilset på hospitalet. 

Fodgænger påkørt – Ringstedgade, Roskilde

Kl 1215 var en fodgænger på vej over fodgængerfeltet, da hun med lav hastighed blev påkørt af en bil. Føreren af bilen oplyste, at han havde overset den kvindelige fodgænger, som faldt omkuld, da hun blev ramt. Politiet kørte til stedet og sikrede sig, at parterne fik udvekslet oplysninger.

Lyssignal påkørt – Herregårdsvej, Roskilde

Kl 1355 var en bilist uopmærksom og påkørte et lyssignal på stedet. Der skete kun mindre skader på bilen, men lyssignalet blev til gengæld lagt ned. Politiet kørte til stedet og sikrede bl.a. at krydset blev fejlmeldt hos rette myndighed.

Bil påkørt bagfra – Hundige Centervej, Greve

Kl 1423 var en bilist på vej mod vest, da han overså, at den forankørende bil køret langsommere, end han selv gjorde. Til trods for et forsøg på at bremse hårdt op, så ramte han alligevel op bagi den forankørende. Parterne sørgede selv for at udveksle oplysninger, inden politiet kom frem til stedet. 

Kvinde franarret dankort – Strandbakken, Lejre

Kl 1649 modtog politiet anmeldelse om, at en ældre kvinde i tidsrummet mellem kl 14 og kl 1530 var blevet ringet op af en gerningsmand, der havde givet sig ud for at være ansat i kvindens bank. Manden bildte kvinden ind, at der uretmæssigt var blevet hævet 15.000 kroner på hendes konti og at det derfor var vigtigt, at hun udleverede sit kort til banken, for ellers kunne politiet ikke hjælpe i sagen. Kort efter dukkede en anden mand op hos kvinden og fik udleveret hendes kort. Der blev efterfølgende hævet 15.000 kroner på kortet.
Manden beskrives som: Cirka 25-år gammel, 170-175 cm høj, kraftig af bygning, mellemblondt hår, muligvis østeuropæisk af udseende, talte dansk med accent, iført hvid trøje og brune bukser. 

Politiet vil gerne igen opfordre til, at man snakker med sine ældre familiemedlemmer om, at politi og banker aldrig vil kontakte folk direkte og opfordre dem til at udlevere hævekort på denne måde. 

Cyklist ramt i rundkørsel – Tofthøjvej, Viby Sjælland

Kl 1725 blev en kvindelig cyklist på en elcykel på vej rundt i en rundkørsel, da en bilist overså kvinden, da han var på vej ind i rundkørslen. Kvinden røg af cyklen ved påkørslen, men slap fra uheldet uden større skader. 

Bilist påkørt af bus – Stejlhøjvej, Kalundborg

Kl 1725 ramte en bus og en personbil hinanden. Personbilen var på vej mod nord, da den blev ramt af en bus, der kørte mod øst. Patruljen, der kom til stedet, kunne konstatere, at begge parter var sluppet uden større skader og at der ikke var behov for ambulance til stedet. 

To biler ramte hinanden – Mosede Landevej, Greve

Kl 20 blev det oplyst, at to biler havde ramt hinanden i krydset ved motorvejsafkørsel 29 nordgående. Den ene bil kørte af afkørslen og kørte ifølge de foreløbige undersøgelser over for rødt og ramte derefter en anden bilist, der var på vej i østlig retning med lav hastighed. Der blev sendt politi og ambulancer til stedet, men ingen af parterne i bilerne havde brug for behandling. Krydset var kortvarigt spærret, indtil der var ryddet op på stedet.

Buspassager uden mundbind – Jernbaneplads, Holbæk

Kl 2023 anmeldte en buschauffør, at han i sin bus havde en passager, der ikke havde mundbind på og desuden heller ikke havde penge på sit rejsekort til at kunne betale for sin rejse. Manden ville ikke umiddelbart forlade bussen. En patrulje blev sendt til stedet og bortviste manden. 

Biler ramte hinanden på motorvejen – Køgt Bugt-motorvejen, Køge

Kl 2159 gik det galt, da en bilist skulle flette fra Sydmotorvejen ind på Køge Bugt-motorvejen. Samtidigt kom en anden bilist kørende fra Vestmotorvejen og de to biler ramte hinanden i forbindelse med et vognbaneskift. Bilen fra Vestmotorvejen blev skubbet 100 meter hen ad motorvejen, før køretøjerne stod stille, men begge bilister slap uden tilskadekomst. 

Brugsstjålet bil standset – Ellemarken, Køge

Kl 0319 fik en politipatrulje øje på et brugsstjålet køretøj i Køge. Efter en kort eftersættelse, hvorunder en patruljevogn blev lettere beskadiget, blev køretøjet bragt til standsning ved Ringstedvej. En mand og to kvinder i bilen anholdt. Den mandlige fører mistænkt for at køre i påvirket tilstand, hvilket en blodprøve nu skal afgøre. Bilen har været stjålet ifm et indbrud i Næstved. 

OPFØLGNING


Efterlyst vidne i sag om livsfarligt knivangreb identificeret – Jernbaneplads, Holbæk

En 74-årig mand fra Frederikssund har mandag formiddag identificeret sig som det vidne, politiet har efterlyst i forbindelse med det livsfarlige knivangreb på en 18-årig mand ved Holbæk togstation lørdag den 13. november 2021 om eftermiddagen. Han var i forbindelse med en mistænkts flugt blevet skubbet omkuld og havde forladt området, inden politiet fik talt med ham som vidne. Den 74-årige har nu afgivet vidneforklaring til politiet om sine iagttagelser i forbindelse med angrebet på den 18-årige. 
Politiet leder fortsat efter den mistænkte, 20-årige Deyaa Alhamdo Alhasan, som siden den 10. december 2021 har været efterlyst offentligt for at få offentlighedens hjælp til at få ham lokaliseret. Trods flere tip er det endnu ikke lykkedes politiet at få den efterlyste lokaliseret, så politiet modtager fortsat gerne tip og oplysninger om hans opholdssted på tlf. 46351448 eller via nærmeste politiet på tlf. 114.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk