Døgnrapporten i Viby Sjælland: torsdag den 11. november

Profilbillede
dato

Viby Sjælland er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ørslev Gade, Ørslev, Ringsted
Hedevej, Solrød Strand (forsøg)
Tanggårdsvej, Solrød Strand
Lundestrædet, Holbæk (forsøg)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skovduevej, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ro’s Torv, Roskilde
Zoffmannsvej, Køge
Stationsvej, Lejre

Børn stjal slik – Torvet, Ringsted

Kl. 11.26 blev to 14-årige tilbageholdt for butikstyveri foran butikken Normal på Torvet i Ringsted. Personalet havde bemærket, at de to drenge havde taget slik fra butikken, som de ikke betalte for, da de passerede kasselinjen. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf de to mindreårige drenge, der kom fra Sorø og Ringsted. Drengene havde stjålet slik og chokolade for i alt 16 kr. tilsammen. De leverede slikket tilbage til butikken, der derfor ikke havde et erstatningskrav. Drengene er under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke straffes. Politiet orienterede drengenes forældre, og de sociale myndigheder om sagen.

Cyklist påkørt i rundkørsel – Nordmarksvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 12.05 skete et sammenstød i en rundkørsel på Nordmarksvej/Osvej i Jyllinge, da en bil ramte en cyklist ved lav hastighed. Cyklisten, en 19-årig kvinde fra Jyllinge, kørte ad Nordmarksvej og kørte igennem rundkørslen, da hun skulle videre ad Osvej Vest. En bilist, en 64-årig mand fra Roskilde, kørte ad Osvej ind i rundkørslen, hvor stødte sammen med cyklisten, der væltede. Den 19-årige kvinde slap fra uheldet uden at komme til skade, men cyklen fik skader på forhjulet. Bilisten gav sine oplysninger til cyklisten, hvorefter han kørte fra stedet før politiet kom frem.

En patrulje kørte til rundkørslen, hvor de traf den 19-årige kvinde, der blev afhørt til sagen. Politiet optog rapport, da der var mistanke om at bilisten overtrådte sin vigepligt. Bilisten vil blive afhørt til sagen og de to parter vil senere høre mere fra politiet.

Varebil kørte fast under jernbaneviadukt – Vestergade, Viby Sjælland – Roskilde

Kl. 13.24 fik politiet anmeldelse om, at en høj varebil havde kilet sig fast under viadukten på Vestergade i Viby Sj. En 21-årig mand fra Skovlunde kørte omkring kl. 13.00 under jernbanen, men varebilen kilede sig fast i viadukten og kunne ikke komme fri ved egen hjælp. Varebilen blokerede for den øvrige trafik, og der blev tilkaldt autohjælp til at fjerne bilen. Umiddelbart var der ikke sket skade på broen, men politiet underrettede Banedanmark, som kørte til stedet for at tilse broen nærmere. Kl. 14.54 blev varebilen fjernet og Banedanmark meldte senere tilbage til politiet, at broen ikke havde fået skader ved påkørslen. Politiet registrerede derfor blot hændelsen.

Ny knallertkører på for hurtig knallert – Dalbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 16.15 bemærkede en betjent fra Færdelsafdelingen en lille knallert i krydset ved Dalbyvej/Ejbyvej i Ejby, som han ville standse rutinemæssigt. På knallerten sad en 15-årig dreng fra Borup, som betjenten genkendte fra knallertundervisningen i ungdomsskolen. Betjenten underviser her og havde i september i år givet den unge mand knallertkørekort.

Færdselsbetjenten mistænkte, at den 15-årige kørte på en ulovlig knallert, så den blev indbragt til nærmere undersøgelse hos politiet. Knallerten blev samme dag testet på rullefelt. Her viste det sig, at knallerten kunne køre 54 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Den 15-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og hans forældre orienteret om sagen.

Den 15-årige kan ud over en bøde forvente en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert. Anden gang man bliver stoppet på en ulovlig knallert ryger knallertkørekortet ubetinget og knallerten kan konfiskeres. Knallerten blev genudleveret til drengen og hans forældre, som nu skal sørge for at få gjort knallerten lovlig, før den igen kører på vejene.

Spiritusuheld – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 18.37 kørte en varebil galt på Kalundborgvej i Svebølle, da føreren, en 49-årig mand fra Kalundborg mistede herredømmet over bilen og ramte autoværnet. Bilisten kunne dog fortsætte kørslen herefter og kørte videre ad Skovvejen til afkørslen ved Frederiksberg, vor han stoppede og ringede efter en som kunne hente ham.

Efter påkørslen af autoværnet fik politiet flere anmeldelser om uheldet og bilisten, der stod ved sin bil på Skovvejen. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 49-årige, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 49-årige var desuden frakendt retten til at køre bil. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men bil og autoværn fik skader og politiet optog rapport.

Spirituskørsel – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.13 sigtede og anholdt politiet en 33-årig mand fra Vordingborg for spirituskørsel i en personbil. Han blev standset af en patrulje på Vordingborgvej i Herfølge, hvor en test med alkometeret viste en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 33-årige vil høre mere fra politiet, når svaret på blodprøveanalysen kommer.

Mand skabte utryghed med kniv – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.36 fik politiet et alarmopkald om, at en mand var set med en kniv i et supermarked i Smedlundsgade i Holbæk. Ingen var umiddelbart blev truet af manden, men han skabte utryghed. En hundepatrulje kørte hastigt til stedet, hvor betjentene traf en 46-årig mand uden fast bopæl, som var oprevet og uligevægtig. Han blev fundet i besiddelse af en kniv og en skarp skruetrækker, som han ikke havde en god grund til at bære i det offentlige rum. Den 46-årige blev sigtet for at overtræde knivloven og våbnene taget fra ham. Manden ville gerne have hjælp og blev indlagt til behandling.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi