Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Viby Sjælland - mandag den 27. april


Viby Sjælland er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Viby Sjælland er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Klostergårdsvej, Øm, Roskilde
Rosen, Holbæk
Metalvej, Roskilde
Lunikvej, Greve
Tjørnehusvej, Særløse Ovdr, Hvalsø

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gevninge Bakkedrag, Gevninge, Roskilde
Engtoften, Osted, Lejre
Strandengen, Roskilde
Bygaden, Store Merløse
Strandparken, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Klintebakken, Veddinge Bk, Asnæs

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Seminarieparken, Holbæk


Fredag-lørdag


Hastighedsindsats – Holbæk og Greve

Færdselspolitiet har i løbet af weekenden fortsat den målrettede indsats mod hastighed i hele kredsen. Det førte til i alt 47 blev sigtet for at overskride hastigheden, hvoraf 31 kan forvente et klip, en sag som medfører en betinget frakendelse og en sag, hvor en bilist blev målt til at høre 141 km/t i en 70 km/t zone på Skovvejen i Regstrup-Holbæk.

Fredag eftermiddag målte politiet på Munkholmvej Holbæk, da en motorcyklist blev målt med laser til at køre 89 km/t i en 70 km/t zone. Betjentene gav derfor tegn til, at motorcyklisten skulle standse, men motorcyklen fortsatte videre. Politiet kørte derfor efter motorcyklisten i videobilen, som kunne filme kørslen. Motorcyklen kørte videre ad Elverdamsvej mod nord, hvor føreren kørte med høj hastighed og kørte venstre om helleanlæg. Færdselspatruljen tabte motorcyklisten af syne, men så den næste gang på Skibbyvej, hvor motorcyklen var skredet ud i en rundkørsel og væltet. Dette fik dog ikke motorcyklisten til at standse, men han satte sig i stedet igen op på motorcyklen og kørte ad Skibbyvej nu i modsatte retning tilbage mod syd. Med hjælp fra Nordsjællands Politi lykkedes det politiet at standse motorcyklisten kørsel ved Fjordlandsvej/Skibbyvej i Skibby. Motorcyklisten viste sig at være en 33-årig mand fra Hillerød, som var påvirket af amfetamin. Han modsatte sig anholdelse, men blev ilagt håndjern og indbragt på sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Han var ikke komme til skade i forbindelse med styrtet på Skibbyvej. Efter blodprøveudtagelsen blev han løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet når resultatet af blodprøven kommer. Politiet skal nu gennemgå videoen og have overblik over, de færdselslovsovertrædelser han begik under sin vilde kørsel på motorcyklen.

Fredag aften kørte politiets videobil på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, da en ældre personbil passerede patruljebilen. Bilen kørte 136 km/t, selvom det er tilladt at køre 110 km/t og havde en løs bundplade, som han under bilen med fare for at ryge af. Patruljen gav tegn til at bilen skulle standse, men bilisten satte i stedet farten op. En ny måling viste, at bilen kørte med en gennemsnitshastighed på 165 km/t. Undervejs tabte bilen bundpladen, som var til fare for trafikken. Til sidst standsede bilen og føreren, en 53-årig mand fra Valby blev sigtet. Han tilkendegav, at han var tidligere rallykører og ikke have set på speedometeret. Han blev sigtet for sin farlige kørsel og kan forvente en stor bøde og en påstand om en betinget frakendelse i sagen. Politiet bestilte vejdirektoratet til at fjerne den tabte bundplade, så bilejeren kan nu forvente en regning for det.

Sigtet for narkosalg – Hundige Stationsvej, Hundige Station, Greve

Kl. 17.51 fik politiet anmeldelse om, at en gruppe unge skabte utryghed i omkring Hundige Station, hvor der havde været optræk til slagsmål, og der var melding om, at der var set en kniv. En patrulje blev sendt til stedet, og de så en gruppe på fem unge mænd i alderen 13-19 år fra Greve. Politiet standsede gruppe af unge, som blev visiteret. Her fandt politiet hash på en 16-årig ung mand, som var i besiddelse af 16 kugler med lige under 1 gram hash i hver kugle. Han blev sigtet for af besidde 15,77 gram hash med henblik på videresalg. Den unge mand blev også fundet i besiddelse af et firecifret kontantbeløb, som politiet mistænkte stammede fra narkosalg. Hash og penge blev beslaglagt, hvilket den 16-årige ønskede forelagt retten, som nu skal tage stilling til om politiets indgreb var i orden. Politiet ransagede den 16-åriges bopæl, men fandt ikke yderligere af interesse for politiet. En hundepatrulje fandt en kniv, som var efterladt på cykelparkeringen. Det var ikke muligt for politiet at fastslå, hvem ejeren af kniven var. Den blev taget med ind som hittegods. Den 16-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen, og den 16-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tyveri af værktøj og narkokørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 18.31 fik politiet anmeldelse om, at en varebil kørte hasarderet og var kørt over for rødt flere gange. Anmelderen, en 31-årig mand fra Roskilde, fulgte efter bilen, mens han ringede til politiet. Varebilen holdt ind ved en tankstation, hvor den 31-årige kørte efter og holdt øje med varebilen. Mens de holdt stille steg en passager ud og gik hen imod den 31-åriges bil, hvor han havde en så truende adfærd, at anmelderen låste bilen. Passageren forsøgte at punktere den 31-åriges bildæk med en kniv, hvorefter han steg ind i varebilen igen og de kørte fra stedet. Den 31-årige opgav dog ikke og kørte igen efter varebilen, da hans dæk ikke var fladt, men kun havde få mindre skader. Varebilens dæk var dog punkteret som følge af den hasarderede kørsel, så den kunne ikke køre ret stærkt. Varebilen standsede på Gormsvej i Roskilde, hvor politiet nåde frem lige i det samme. Det lykkedes passageren i varebilen at stikke af, men patruljen anholdt føreren, en 34-årig mand fra Ølstykke, som var frakendt førerretten, og påvirket af spiritus og narko. I bilen fandt politiet værktøj, som kunne ligne tyvekoster. Samtidig anmeldte Bauhaus i Roskilde, at den samme varebil havde været inde i drive-in afdelingen, hvor der var taget varer for omkring 25.000 kr, som de to i bilen ikke havde betalt for. Bilen og kosterne blev indbragt til nærmere undersøgelse.

Den 34-årige mand fik udtaget en blodprøve og blev herefter taget med til stationen til afhøring. Mandag morgen vurderede politiets jurister sagen, men der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den 34-årige i grundlovsforhør. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen, der nu efterforskes videre i forsøget på at finde frem til passageren i varebilen.

 

Lørdag – søndag


Uro og uorden – Vestergade, Køge

Kl 11.48 kørte en patrulje til uro og uorden i Vestergade, hvor en mand skabte utryghed, da han var spirituspåvirket og knuste flasker på gaden. Patruljen traf en 47-årig mand fra Køge, som blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Han blev løsladt hen under aften, da han igen var så ædru og faldet til ro. Politiet fik ingen anmeldelser om, at nogen borgere var kommet noget til.

Hastighed –Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 12.01 foretog politiets videobil en måling af en personbil, som kørte i gennemsnit 146 km/t i en 110 km/t zone. Bilisten gav desuden ikke tegn ved vognbaneskift. Føreren af bilen, en 29-årig mand fra København, blev sigtet for at køre for hurtigt og manglende tegngivning. Senest d. 3.januar 2020 blev den samme mand sigtet for at køre 168 km/t på motorvejen, hvor sagen blev lagt op til en betinget frakendelse af førerretten. Den 29-årige kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Politiet indhentede flygtende bilist – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 18.34 ville en patrulje standse en bil i Jerslev, for at lave en rutinekontrol. Føreren standsede dog ikke, men satte farten op i retning mod Ubby. Flere politibiler blev sat ind, for at standse personbilen, som kørte med høj fart. Undervejs kørte bilisten overfor flere røde lys og overhalede, hvor det ikke er tilladt. Da bilen nåede til Kalundborg lykkedes det politiet at afskære den flygtende bil vejen i krydset Nørre Alle/ Nyvangsvej. Bilen kørte let ind i patruljebilen og standsede. Ingen personer var kommet noget til, og føreren af bilen, en 30-årig mand fra Kalundborg blev anholdt og sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser. Manden var frakendt førerretten og var derfor kørt fra politiet.
Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 30-årige løsladt, men han kan forvente at høre mere fra politiet.

To sigtet for  at overtræde forsamlingsforbuddet – Lufthavnsvej, Roskilde

Lørdag aften omkring kl. 23.14 fik politiet anmeldelse om, at flere personer havde forsamlet sig på Lufthavnsvej ved Roskilde Lufthavn. Der var mange biler forsamlet til biltræf, hvilket gav mange mennesker på stedet. En patrulje kom frem var der flere personer uden for bilerne, som var forsamlet i grupper på mere end ti personer. Ved synet af politiet løb folk væk fra stedet og ind i de holdende biler. Politiet fik fat i to personer, som betjentene med sikkerhed havde set, havde opholdt sig i en gruppe på mere end ti personer. En 19-årige kvinde fra Brøndby og en 18-årig mand fra Vallensbæk blev sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. Politiet oprettede en sluse væk fra stedet for at lave en færdselskontrol af biler og førere. De tilstedeværende biler og personer blev registeret, men det var ikke muligt for politiet at fastlægge, hvem af de antrufne, som i øvrigt kunne have medvirket til forsamling uden for bilerne. Efter kontrollen forlod bilerne stedet, og der kom ikke flere anmeldelser om biltræf. De to sigtede kan forvente at få en bøde i sagen.


Søndag - mandag


Brandundersøgelse – Håndværkerbyen, Greve

Kl. 07.38 fik politiet en anmeldelse om, at der var brand i nogle paller i nærheden af en virksomhed. Pallerammerne lå tæt på et værksted, hvor ilden fik fat i nogle spær. Brandvæsnet fik slukket branden i løbet af 20 minutters tid, og nu skal politiet undersøge, hvad der kan ligge til grund for brandens start.

Mand fundet død i vandet – Boserup Skov, Roskilde

Kl. 10.48 fik politiet en anmeldelse om, at nogle roere havde fundet en livløs person i vandet. Politiet underrettede Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), som bistod politiet. Politiet fandt i nærheden en båd, der drev rundt uden ejer, og heri fandt man identitetspapirer, der passede på den dødfundne – en 70-årig mand fra Roskilde. Politiet mistænker ikke, at der ligger en kriminel handling bag dødsfaldet, men at der er tale om en tragisk ulykke. De pårørende er underrettet.

Narkokørsel og besiddelse af narkotika – Egedesvej, Køge

Kl. 15.55 blev en 29-årig mand fra Køge standset på Egedesvej, hvor politiet sigtede ham og bad ham tage en narkometeretest. Testen viste positiv for cannabis og amfetamin, og manden blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede køretøjet og fandt både hash og amfetamin, som den 29-årige mand også blev sigtet for at være i besiddelse af. Han vil høre nærmere om forholdene, når sagerne skal afgøres.

Spirituskørsel – Grevinge Kanalvej, Gundestrup, Grevinge – Odsherred

Kl. 18.30 standsede politiet en personbil ført af en 40-årig mand fra Ballerup. Alkometertesten viste positiv for alkoholpromille, hvorfor manden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. En blodprøve skal nu klarlægge omstændighederne, og manden vil høre nærmere. Han er fortsat sigtet, men blev løsladt efter blodprøven.

 

Brandundersøgelse – Rundkørsel ved Ringstedvej/Skagerakvej og på Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 23.16 fik politiet en anmeldelse om, at der var tændt bål i en rundkørsel mellem Gl. Ringstedvej og Skagerakvej. Politiet kørte til stedet, hvor brandvæsnet fik slukket branden, og der skete ingen materiel- eller personskade.
Kl. 00.12 blev politiet kaldt ud til en brand i affaldscontainere ved Vandtårnsvej. Ved ankomst til stedet havde brandvæsnet slukket branden, og seks containere sås udbrændte. Også et træhegn, som containerne var placeret nærved, havde fået brandskader. Efter at have talt med brandvæsnet, kørte politiet rundt i området for at lede efter mistænkelige personer og vidner. Politiet skal nu undersøge, hvad der kan ligge til grund for brandene samt se nærmere på eventuel videoovervågning i området.

 

Politiet hører gerne fra personer, der har set noget mistænkeligt i området i tiden før og efter. Kontakt politiet på tlf. 114.

Vold og trussel på livet mod polititjenestemand – Jyderupvej, Jyderup, Vig – Odsherred

Kl. 20.30 fik politiet en anmeldelse om, at en person havde taget ulovligt ophold i en fraflyttet ejendom. Derfor kørte politiet til stedet for at bortvise en 43-årig mand uden fast bopæl fra Lolland Kommune. Ved politiets tilstedeværelse blev manden oprevet og truede politiet med en lægtehammer, mens han trak sig tilbage for at forskanse sig. Politiet tog alle forholdsregler og forlod huset, mens flere betjente og hunde blev tilkaldt for at assistere med at få manden anholdt og talt til ro. Det blev til en større indsats, som resulterede i, at manden blev anholdt kl. 23.57. Ingen personer kom til skade ved anholdelsen. Han er sigtet for vold mod polititjenestemand, husfredskrænkelse og trussel på livet mod politiet. Han blev fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling ved Retten i Holbæk kl. 11.30. Retten besluttede at fængsle den 43-årige i fire uger frem til den 19. maj 2020.

OPFØLGNING

Vold – Ølbycenter – Køge

Lørdag d.18. april 2020 blev en 67-årig mand fra Køge slået ned af en fremmed mand i supermarkedet Aldi i Ølby Center. Politiet efterlyste vidner på døgnrapporten fra sidste weekend og fik på den baggrund flere tip fra borgere, omkring den mistænkes identitet.
Den mistænkte, en 46-årig mand fra Køge, rettede selv henvendelse til politiet, da han havde set i pressen, at politiet gerne ville tale med ham. Den 46-årige blev fredag afhørt og sigtet for vold mod den 67-årige. Sagen blev vurderet af politiets jurister, som ikke skønnede, at der var grundlag for at fremstille den 46-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 46-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
False {
}
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk