Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Viby Sjælland - mandag den 14. juni

Profilbillede

Viby Sjælland er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Nykøbing Sjælland
Grønningen, Viby Sjælland
Ny Østergade, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Poppelrækken, Højby
Engstrupvej, Solrød Strand
Lundemosen, Greve
Stevnshøjvej, Store-Heddinge
Søagervej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Blåbærvej, Nykøbing Sjælland

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Møllevej, Ringsted
Truckvej, Køge
Hovedgaden, Jerslev Sjælland

Søndag til mandag


Uheld i hestevogn – Boserup Skov, Roskilde

Kl. 11.30 fik politiet et alarmopkald om, at en hestevogn i Boserup Skov var væltet, og at en kvinde i den forbindelse var kommet alvorligt til skade. Politiet kørte til stedet med flere patruljer og kunne på stedet konstatere, at fire hestevogne havde været på tur i skoven. Da en sti blev for smal, skulle den ene vogn vende, men her væltede vognen, og en 63-årig kvinde fra Ølsted var blevet kastet ud. I alt var tre personer kommet til skade, og flere ambulancer kom til stedet. Den 63-årige kvinde blev fløjet til Rigshospitalet, men hendes liv ikke stod til at redde. Politiet afspærrede området, mens undersøgelser med bl.a. en bilinspektør foregik på stedet. Politiet fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve af de involverede parter, som dog ikke viste tegn på indtagelse af alkohol. 

Brandundersøgelse – Høvevej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 12. 48 kørte politiet til Høvevej for at foretage undersøgelser af en ejendom, hvor der på 1. sal var røgudvikling. Brandvæsnet var i gang med at undersøge omfanget på stedet, og en ambulance tilså en af beboerne, som havde været udsat for røg. Politiets indledende undersøgelser pegede på, at der formentlig var sket kortslutning i en loftslampe. 

Flere overtrædelser på Køge Bugt Motorvejen – Karlslunde, Greve

Kl. 13.55 slog politiet kløerne i en 29-årig mand fra Fløng, da han forinden havde kørt hasarderet på den sydgående motorvej ved Karlslunde. Med en hastighed på 164 km/t kørte han højre om flere andre biler i tæt trafik, selvom hastighedsgrænsen er 110 km/t på strækningen. Hans kørsel blev filmet af politiets videobil, hvorefter en betjent tændte udrykningssignalet og fik manden til at standse. Den 29-årige var frakendt førerretten tidligere, og denne eftermiddag sad han bag rattet, uagtet alkometer og narkometer slog ud på både alkohol og kokain. Manden fik udtaget en blodprøve til nærmere analyse af promille mv., og han vil høre nærmere om alle sagerne, når resultatet foreligger. 

Ærlig borger ringede om stjålet cykel – Greve 

Kl. 18.14 ringede en 32-årig mand fra Greve for at søge vejledning hos politiet. Manden havde netop købt en brugt cykel via en online platform, men nu kunne han ved opslag se, at cyklen er meldt efterlyst. Han kontaktede derfor politiet for at få vejledning, og for at få cyklen tilbage til rette ejermand. Derfor kommer her en opfordring: Inden du overfører penge for en brugt cykel, så tjek, om stelnummeret er efterlyst i politiets systemer. Se mere her på politiets hjemmeside.

 

Forsøg på tyveri af cykel – Trekroner Centervej, Roskilde

Kl. 19.09 ringede en borger for at anmelde, at to eller tre personer stod ved et cykelskur med en vinkelsliber, og deres adfærd pegede på, at de forsøgte at bryde cykellåse op. Politiet kørte til stedet og søgte efter personer, der kunne passe på det signalement, som anmelderen havde givet i telefonen. DSB indstillede togdriften for både at sikre, at personerne ikke undkørte fra stedet i tog, samt for at give plads til eftersøgning nær togskinnerne. Tre unge mænd – en 13-årig, en 14-årig og en 17-årig alle fra Roskilde – blev tilbageholdt af politiet som mistænkte for forsøg på cykeltyveri. De to drenge under den kriminelle lavalder blev løsladt uden sigtelse, mens den 17-årige fortsat er sigtet i sagen.  

Spirituskørsel uden gyldig førerret – Kragerupgårdsvej, Ruds-Vedby - Kalundborg

Kl. 20.25 standsede politiet en 29-årig mand fra Høng, der førte en varebil, uagtet at han var påvirket af alkohol. Derfor blev han anholdt og sigtet. Manden havde desuden ikke en gyldig førerret, hvorfor politiet på vej til blodprøveudtagning fik vejledt den anholdte om reglerne for beslaglæggelse af køretøjer ved 3. gangs kørsel uden førerret. Efter blodprøven blev han løsladt, men han er fortsat sigtet og vil høre mere fra politiet senere.

Orden og sikkerhed – Nattergalevej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 00.18 blev politiet kaldt ud til muligt slagsmål på en adresse i Nykøbing Sjælland. Flere patruljer kørte til stedet, efter der var kommet meldinger om, at en person havde et slagredskab, og han virkede truende. Da politiet kom frem til stedet blev to mænd – en 40-årig fra Norddjurs og en 45-årig mand fra Skanderborg – anholdt under de fornødne sikkerhedsmæssige foranstaltninger. Begge blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og for at genoprette roen på stedet, tog politiet dem ind til afrusning i detentionen. De blev begge løsladt mandag morgen, men er fortsat sigtet. 


Lørdag til søndag


Eftersøgning af savnet person – Snoldelevvej, Tune – Greve

kl. 09.04 ringede en pårørende til en 49-årig kvinde fra Tune, idet han var bekymret for hendes velbefindende. Kvinden havde forladt sit hjem aftenen inden, men var ikke vendt retur. Politiet iværksatte en eftersøgning for at sikre sig, at kvinden ikke var kommet til skade, og ved hjælp af fremragende indsats fra politiets hunde fandt de frem til, at den 49-årige havde taget ophold i boliger, der var under opførelse på Lundevej i Tune. Kvinden fik den fornødne hjælp, og de pårørende blev beroliget. 

Røveri mod person i egen bolig – Gøderup, Roskilde – Lejre 

Kl. 23.38 fik politiet et opkald fra en 49-årig mand. Manden havde haft uventet besøg af to personer, der kom ind via en ulåst dør og frarøvede manden kontanter, som var at finde på bopælen. Manden blev undersøgt på sygehuset for et slag til hovedet med et slagvåben, og men han blev udskrevet søndag morgen. Politiet efterforsker, om den forurettede kan have en relation til gerningsmændene, men det er endnu for tidligt at melde noget definitivt ud. På nuværende tidspunkt har politiet ikke flere kommentarer til efterforskningen, men hvis borgerne har oplysninger til sagen, hører politiet meget gerne om det. Det kan være oplysninger om biler, der er kørt gennem Gøderup om aftenen efter kl. 23, eller øvrige oplysninger, der kan være relevante. Kontakt politiet på 114.

Røveri af mobiltelefon – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 00.14 fik politiet en anmeldelse fra en 26-årig kvinde uden fast bopæl. Hun ønskede at anmelde, at hun kort forinden var blevet passet op på gaden af en mand, hun kendte i forvejen, som ønskede hendes mobiltelefon udleveret. Kvinden nægtede, og manden tildelte hende slag til hovedet – formentlig med flad hånd – for at få telefonen udleveret. Slagene og efterfølgende trusler om flere slag gjorde, at kvinden udleverede sin telefon og forlod stedet for at ringe til politiet. Politiet efterforsker nu sagen og har formodninger om en mistænkt mand, der skal hentes ind til afhøring. 

Voldtægtsanmeldelse – Bredgade, Roskilde 

Kl. 02.12 kørte politiet til en anmeldelse om voldtægt til en fest i Roskilde. En 41-årig kvinde fra Ugerløse anmeldte, at hun var blevet voldtaget, og politiet foretog undersøgelser af gerningsstedet, mens kvinden blev undersøgt på hospitalet. Politiet kørte ligeledes til en anden adresse i Roskilde, hvor en 53-årig mand blev anholdt og sigtet for forholdet. Manden blev undersøgt på hospitalet og blev efter afhøring løsladt. Han er fortsat sigtet, mens politiet efterforsker sagen. 

Fredag til lørdag


Straksdom til butikstyv – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 14.42 ringede personalet i en elektronikforretning, da de snarrådigt havde pågrebet en udenlandsk butikstyv. En 56-årig mand fra Polen havde med succes fået afmonteret alarm fra en bærbar computer i udstillingen, og havde forsøgt at forlade butikken med computeren under blusen. Manden blev hentet af politiet og fremstillet for Retten, som idømte ham en straksdom på 50 dages fængsel.

Bortvisning af uønsket person førte til vold mod polititjenestemand – Markskellet, Holbæk

Kl. 19.48 kørte politiet til en adresse i Holbæk, hvor en 55-årig kvinde uden fast bopæl havde taget uønsket ophold. Politiet kom til stedet for at bortvise kvinden, som dog ikke ønskede at følge anvisningerne fra polititjenestemændene. Det førte til, at kvinden bed en af polititjenestemændene i hånden, hvorfor hun efter bortvisning blev sigtet for vold. Hun vil høre nærmere om sigtelsen, når sagen bliver behandlet. 

Voldtægtsanmeldelse – Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.08 fik politiet en anmeldelse om, at en 21-årig kvinde fra Skanderborg var blevet voldtaget af en 34-årig kvinde og en 44-årig mand – begge fra Sorø. De tre personer kendte hinanden i forvejen og var sammen i social sammenhæng. Politiet kørte til deres opholdssted, hvor den 34-årige kvinde og den 44-årige mand blev anholdt og sigtet for voldtægt. Lørdag blev de fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet indtil den 29. juni. 
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
False {
}
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk