Nyt fra Viby Sjælland i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Viby Sjælland er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:             

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen anmeldelser

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sydtoften, Jyllinge, Roskilde
Ryttermosevej, Ringsted
Rosenlyparken, Greve
Adelers Alle, Gislinge, Holbæk
Tordenskjoldsgade, Køge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen anmeldelser

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen anmeldelser

 

Tyveri fra køretøjer:

Møllehusvej, Roskilde
Tinggårdsparken, Tune, Greve
Bakkegårds Alle, Borup, Køge
Solsikkemarken, Borup, Køge
Rønøs Alle, Roskilde
Neergårdsvej, Roskilde
Dalen, Viby Sjælland, Roskilde
Hedegade, Roskilde
Jernbanevej, Ringsted
Sandmarksbo, KøgeFredag-lørdag

 

Narkokørsel – Mullerupvej, Kalundborg

Kl. 10.42 blev en 30-årig mand fra Vemmelev sigtet for narkokørsel. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen, som afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

 

Dyr køretur – Darupvej, Roskilde

Kl. 13.13 sad politiet klar med en lasermåler på Darupvej, der målte hastigheden på en bil, der kom kørende ad Darupvej mod vest. Laseren målte bilens hastighed til 87 km/t til trods for, at hastigheden ikke må overstige 50 k/t på strækningen. Den 19-årige fører af bilen, som er bosiddende i Holbæk, fik en bøde på 4200 kr. for hastighedsovertrædelsen samt 500 kr., som skal betales til offerfonden. Derudover nedlægges påstand om frakendelse han hans kørekort. Han vil høre nærmere fra politiet i denne sag.

 

Markbrand – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 13.30 fik politiet en anmeldelse om en markbrand, hvor ilden havde spredt sig til ca. 2 hektar mark. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor marken ikke var under kontrol, men der var ikke fare for at den skulle sprede sig til beboelse. Brandvæsnet fik efterfølgende ilden under kontrol og til sidst slukket. 

 

Tyveri af knallert – Slagelsesvej, Kalundborg

Kl 14.48 fik politiet en anmeldelse om tyveri af knallert fra en faren til en 16-årig dreng, der ikke kunne finde sin knallert. Faren var kommet frem til den adresse, hvor knallerten var blevet stillet tidligere på dagen og her blev knallerten fundet i skjul bag en container. Knallertens lås var skåret over, og ved siden af knallerten lå værktøj samt en taske. Kort efter kom en 15-årig dreng til stedet for at hente tasken, og han blev sigtet for tyveri af knallerten. Den 15-årige kan forvente at høre mere i sagen fra politiet. 

 

80-årig kvinde lod sig ikke narre af falsk politimand – Greve
Kl. 15.59 ringede en 80-årig kvinde fra Greve for at fortælle politiet, at hun var blevet ringet op af en mand, der sagde, at han ringede fra ”Hvidbjerg Politis Kriminaltekniske afdeling”. Manden i telefonen spurgte kvinde, om hun havde taget et lån på 72.000 kr. og om hun brugte NemID eller MitID. Kvinden kvitterede med at sige til den falske politimand, at hun godt vidste, at han var ude på at svindle hende. Det fik manden i den anden ende til at afslutte opkaldet. 

Politiet vil gerne advare andre mod opkald fra personer, der udgiver sig for at være fra politiet. Stil kritiske spørgsmål og afbryd telefonsamtalen, hvis du er i tvivl om henvendelsen er reel. Oplys aldrig personfølsomme oplysninger som f.eks personnummer eller Nem-ID, koder eller oplysninger om betalingskort.

 

Narkokørsel – Høng Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.19 standsede politiet en personbil, som kom kørende ad Høng Landevej i nordvestlig retning. Bilen blev ført af en 24-årig mand fra Slagelse. Manden var påvirket af euforiserende stoffer og blev sigtet for narkokørsel. Han var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve, og derefter blev han løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet, når resultatet af blodprøve er klar.

 

Narkokørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 01.23 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Køge. Manden var påvirket af euforiserende stoffer og blev sigtet for narkokørsel. Han var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve, og derefter blev han løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet, når resultatet af blodprøve er klar.

 

Orden og sikkerhed – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 01.25 gjorde en 28-årig mand fra Nordvestsjælland sig så uheldigt bemærket i nattelivet i Holbæk, at politiet besluttede at frihedsberøve ham, indtil han var faldet til ro. Manden blev derfor taget med på politistationen, hvor han tilbragte natten i detentionen. Kl. 08.00 blev han løsladt til gaden.


Lørdag – søndag

Brand i rækkehus – Præstemarken, Hårlev – Stevns

Kl. 12.25 ringede naboer til et rækkehus på Præstemarken i Hårlev 112, da de hørte en røgalarm kime. En dyne brændte i rækkehuset, og naboerne forsøgte at slukke ilden. Hjemmeplejen ankom i det samme til stedet og fik reddet den kvindelige beboer ud af huset, Brandvæsnet ankom og fik slukket branden før den spredte sig. Tre personer blev tilset af ambulancen, da de havde indåndet røg. Ingen personer kom noget alvorligt til, og ilden nåede aldrig af få fat i bygningen. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt i forbindelse med brandens opståen. Beboeren blev indlagt til behandling for sin psykiske tilstand.

 

Narkokørsel uden kørekort – Skibsager, Karlstrup, Solrød Strand

Kl. 15.00 sigtede og anholdt politiet en 23-årig mand fra Solrød, som kørte narkopåvirket i en bil på Skibsager i Karlstrup. Den 23-årige blev testet med narkometeret, som viste positiv for hash. Han havde desuden ikke et gyldigt kørekort, da han tidligere var blevet idømt et kørselsforbud i en sag om narkokørsel, men ikke havde generhvervet sit kørekort. Bilen havde den 23-årige lånt, så bilejeren blev sigtet for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Den 23-årige bilist fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere i sagen senere, når resultatet af blodprøven 
kommer. 

 

Ny bilist var for tidlige ude at køre – Klippingevej, Strøby – Stevns

Kl. 17.37 blev en 23-årig mand fra Køge sigtet for kørsel uden gyldigt kørekort på Klippingevej i Strøby. Bilisten var ved at tage kørekort og havde været til teoriprøve, men manglede stadig køreprøven. Den 23-årige erkendte at have kørt bil uden kørekort, og han kan forvente en bøde i sagen. Det får dog ingen konsekvenser for hans muligheder for at gå op til køreprøve, så han lovligt må køre bil. 

 

Kørsel i frakendelsestiden – Nykøbingvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 18.45 stoppede en patrulje en 28-årig mand fra Ruds Vedby, som kørte ad Nykøbingvej i Mørkøv mod syd, da han blev blinket ind i en rutinekontrol. Bilisten havde ikke et gyldigt kørekort at fremvise betjentene, da han var frakendt retten til at køre bil helt frem til 2025 grundet tidligere sager om kørsel i påvirket tilstand. Den 28-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 28-årige lånt, så bilejeren blev sigtet for at udlåne sin bil en person, som ikke lovligt kunne føre den. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen. 

 

Narkobilist taget to gange på to timer – Holbæk

Kl. 19.53 stoppede en patrulje en 25-årig mand fra Holbæk i en rutinekontrol, da han kom kørende i bil på Roskildevej. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 25-årige er flere gange i år blevet sigtet for narkokørsel, og utilfreds med, at politiet stoppede ham igen. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt. 

Kl. 21.55 mødte samme patrulje igen den 25-årige bag rattet af en bil på Roskildevej i Holbæk. Igen blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, og måtte igen med en tur på sygehuset for at få udtaget en ny blodprøve. Det gjorde ikke bilisten mere tilfreds med politiets fokus på ham. Nu venter politiet på resultatet af de to blodprøver, hvorefter den 25-årige vil høre mere i sin sager.

Søndag-mandag

 

Narkokørsel – Torvet, Kalundborg

Kl. 11.05 blev en 30-årig mand fra Kolding anholdt, da han førte en bil uagtet at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden havde ikke førerret og blev sigtet for kørsel uden førerret. Han var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Han er fortsat sigtet i sagerne, som afgøres på et senere tidspunkt, når politiet modtaget resultatet af blodprøven.

 

Narkokørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 14.02 standsede en patrulje en bil for at lave en rutinemæssig kontrol. Patruljen mistænkte, at føreren, en 22-årig kvinde fra Slagelse, var påvirket af euforiserende stoffer, og patruljebilens narkometer gav positivt udslag for cannabis. Kvinden blev derfor sigtet for narkokørsel og var anholdt imens hun fik udtaget en blodprøve. Sagens afgøres, når resultatet af blodprøve kommer politiet i hænde.

 

Narkokørsel – Holbækvej, Mørkøv, Holbæk

Kl. 17.26 blev en 34-årig mand sigtet for narkokørsel, da han førte en varevogn på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden er frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Ejeren af varevognen blev sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til en person uden gyldig førerret.  Den 34-årige var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve

 

Udenlandske butikstyve stoppet af gæve naboer – Høng/Gørlev - Kalundborg

Kl. 17.50 fik politiet anmeldelse om, at tre udlændinge havde stjålet varer i Netto i Høng. En mand, de var kunde i Netto havde bemærket, at de tre havde en mistænkelig adfærd og holdt øje med dem. En kvinde tog varer ind under sit tøj og i deres bil lå dagligvarer, som ifølge anmelderen kunne være tyvekoster fra supermarkeder. Kunden gjorde personalet opmærksom på episoden, men de nåede ikke at stoppe de tre mulige butikstyve, som kørte fra stedet. 

Kunden tilkaldte sin nabo og sammen besluttede de to mænd at se, om udlændingene også havde tænkt sig at besøgte Netto i Gørlev. Den udenlandske bil holdt ganske rigtig på parkeringspladsen, og i Netto befandt de tre mistænkte personer sig. De to naboer holdt øje med dem og kontaktede politiet. De tre mulige butikstyve havde formentlig lugtet lunten, så de kørte fra stedet. Naboerne kørte efter og fik ledt politiet på sporet af den udenlandske bil. 

Sydsjællands Politi fik stoppet den udenlandske bil på Vestmotorvejen ved Slagelse og de tre personer, en kvinde og to mænd fra Serbien blev anholdt og sigtet for at stjæle fra Netto i Høng og Gørlev, men også fra flere andre dagligvarebutikker i området for omkring 2500 kr. i alt. 

De tre anholdte, en 33-årig kvinde, en 51-årig kvinde og en 45-årig mand, blev alle taget med til politistationen til afhøring. Den 33-årige kvinde legitimerede sig med et serbisk kørekort, som senere viste sig at være falsk. Hun blev derfor sigtet for dokumentfalsk. Den 45-årige mand og den 51-årige kvinde havde bopæl i Danmark. De blev løsladt, da der ikke blev fundet grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør. Den 33-årige kvinde havde ikke lovligt ophold i Danmark, og vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling for dokumentfalsk og butikstyveri. De to øvrige sigtede vil senere høre mere i deres sager. 

 

Kørsel uden førerret – Cementvej, Solrød Strand – Solrød

Kl. 00.52 standsede en patrulje en personbil, som kom kørende af Cementvej i vestlig retning. Føreren af bilen, en 23-årig mand fra Roskilde er idømt kørselsforbud, og han blev derfor sigtet i sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

 

Narkokørsel – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 03.21 standsede en patrulje en personbil, som kom kørende af Elverdamsvej i nordgående retning, selv om han var påvirket af euforiserende stoffer. Den 18-årige var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Han er fortsat sigtet i sagerne, som afgøres på et senere tidspunkt, når politiet modtaget resultatet af blodprøven.

 

To mænd stukket med kniv – Bøgehegnet, Greve

Kl. 06.21 fik politiet en anmeldelse om knivstikkeri fra en lokal borger. Politi og redning kom frem til adressen, hvor det viste sig, at der havde været afholdt fest og i den forbindelse var der opstået tumult mellem tre mænd, som udviklede sig til, at to af mændene blev stukket med en kniv af en 31-årig mand. De to personer er kørt på hospitalet med politieskorte i alvorlig tilstand, men uden for livsfare. Den 31-årige blev anholdt af politiet og kørt til politistationen til afhøring. Politiet er ved at vurdere, om den 31-årige vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde mandag kl. 15.   

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi