REKORD: Claus fra Viby har været med til at indsamle rekordhøje 12.9 mio. kr.

Claus Klinke på Cykelnerven 2024.
dato

Claus Klinke fra Viby vendte for nyligt hjem fra de franske alper, efter at have cyklet Tour de France-bjerge i kampen mod sclerose. Og han gjorde det godt. Sammen med resten af Cykelnervens 2024-hold har Claus samlet 12.900.000 kr. ind til Scleroseforeningens arbejde for en verden uden sclerose – og hvordan var det så egentlig at prøve kræfter med mestrenes asfalt? Det fortæller Claus om her.

Kort inden dette års Tour de France prøvede et hold på 500 danske ryttere kræfter med samme udfordrende franske bjerge, nedkørsler og hårnålesving, der af cykeleksperter verden over spås at blive afgørende for årets Tour de France.

De har nemlig deltaget på Cykelnerven, Scleroseforeningens årlige flagskibsevent, hvor ryttere fra hele landet bruger et helt år på at træne og fundraise til fordel for forskningen i sclerose.

Med sig hjem fra Frankrig har rytterne ikke bare en præstations- og naturmæssig oplevelse af den slags, der kan feje benene væk under de fleste. De fik også cyklet 12.9 millioner kroner ind i kampen mod sclerose. Det er rekordhøjt, og den kæmpe sejr skyldes blandt andet Claus fra Viby. Han har brugt et helt år på at komme i form til at cykle bjerge som Col du Galibier, Col de la Couillole, Cime de la Bonnet og Col de Vars – bjerge, som Tour de France-feltet kører i 4., 19. og 20. etape af verdens største, mest prestigefyldte cykelløb.

Disse etaper af Tour de France køres henholdsvis tirsdag den 2. juli, 19. juli og 20. juli 2024. 

Men hvordan er det så at cykle disse Tour de France-bjerge? Og ikke mindst være en del af et kæmpestort sportsligt og cykelmæssigt maskineri, der har til formål at samle vigtige midler ind til sclerosesagen:

- Det har været rigtig fedt at være med på Cykelnerven, og der er blevet taget hensyn til hver og en af os. Vi er så mange, der er afsted, og der er et fedt fællesskab, hvor alle er gode til at hjælpe hinanden, siger Claus og fortsætter: 

- Det betyder meget for mig at samle ind til forskning i sclerose, fordi min kæreste, som lever med sygdommen, kan se, at der er en fremtid, og at der sker en udvikling.

Til kamp mod kedelig verdensrekord
Den seneste opgørelse fra det internationale scleroseforbund MSIF (Multiple Sclerosis Internationale Federation) viser, at Danmark har den højeste forekomst af sclerose.

Til en sammenligning indtager Norge og Sverige en femte og niende plads på listen over de hårdest ramte lande i verden, og derfor er Claus’ deltagelse med til at gøre en stor forskel i kampen for, at vi en dag kan sige, at vi lever i en verden uden sclerose.

Også Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, er både stolt og rørt over årets rekordhøje indsamlingsbeløb:

“Det er enormt rørende, at deltagerne i vores cykelevent har samlet så mange penge ind til scleroseforskning. De penge, som de er med til at samle ind for Scleroseforeningen, finansierer mere end halvdelen af al uafhængig dansk scleroseforskning. Og midlerne er afgørende for, at vi i det hele taget har et dansk scleroseforskningsmiljø,” siger direktøren.

Sidste år samlede selvsamme antal ryttere 10.7 mio kr. ind, og de 500 ryttere har derfor rundet endnu et skarpt indsamlingshjørne – skarpt og ikke mindst vigtigt.

Kilde: Cykelnerven
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.