Roskilde åbner nye cykelstier og forbedrer forbindelser mellem Viby og omkringliggende områder

Foto: Roskilde Kommune.
dato

Roskilde Kommune har netop åbnet flere nye og forbedrede cykelstier, der forbinder Viby og Roskilde samt andre omkringliggende områder.

Der er flere ruter fra Viby til Roskilde, som nu er tilgængelige for cyklister. En af disse ruter går via Viby og Gadstrup til Roskilde, mens en vestlig rute fører cyklister fra Viby via Ringstedvej til Roskilde.

En anden rute, Kamstrupstien, forløber fra Vor Frue til Roskilde og udgør et alternativ til den sidste del af den østlige rute. Denne sti er især populær blandt lokale cyklister, der søger en mere naturskøn og fredelig vej ind til byen.

Der er også oprettet en ny strækning fra Ramsølille til Gadstrup. Denne strækning anvendes primært som skolevej og har været på både borgernes og politikernes ønskeliste i flere år. Det forventes, at ruten vil forbedre sikkerheden for skolebørnene markant.

Langs Ramsølillevejen er der desuden blevet etableret en dobbeltrettet cykelsti med et budget på 8 mio. kr. Denne investering viser kommunens dedikation til at forbedre cykelforholdene og sikre trygge veje for alle cyklister.

Selvom der stadig mangler visse strækninger i cykelstinettet, såsom strækningen Ørsted-Ramsølille, vil Viby og Roskilde snart være bedre forbundet via Køgevej, når denne strækning står færdig. Det vil lette pendlingen og gavne mange lokale cyklister.

Indvielsen af de nye stier blev markeret i fredags, hvor borgmester Tomas Breddam førte an med en cykeltur. Lokaleborgere deltog også i turen og markerede derved en milepæl i kommunens arbejde for bedre cykelforhold.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/cykelsti-fra-viby-til-roskilde-er-nu-naesten-komplet/

Kilde: Roskilde Kommune