Udbudspriser: Så meget sættes boliger til salg for

dato

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at den gennemsnitlige udbudspris for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse løbende er steget inden for det seneste år. Se her, hvad boliger sættes til salg for.

Af Henriette Hejlskov, Boligsiden

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at huse i Danmark i gennemsnit blev sat til salg for en udbudspris på 19.823 kroner per kvadratmeter i april.

Samtidig fremgår det af opgørelsen, at den gennemsnitlige udbudspris for huse er steget nærmest konsekvent hver måned i løbet af det seneste år, hvilket betyder, at udbudspriserne for april i år nu ligger 5,7 procent over niveauet for samme måned sidste år.

Tilsvarende mønster gør sig gældende for både ejerlejligheder og sommerhuse.

Starter vi med ejerlejlighederne, så blev de i gennemsnit sat til salg for 38.147 kroner per kvadratmeter i april i år, som er 5,5 procent mere end udbudspriserne for ejerlejligheder i april sidste år.

For sommerhusene lyder udbudsprisen for april på 27.057 kroner per kvadratmeter, som er 5,6 procent mere, end hvad sommerhuse i gennemsnit blev sat til salg for i april sidste år.

”Vi kan se, at landsgennemsnittet for udbudspriserne løbende er steget i løbet af det seneste år, hvor det for husene og sommerhusene gælder, at de nu er på sit absolut højeste for samtlige måneder inden for det seneste år, mens der for lejlighederne er tale om det næsthøjeste,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det er i sig selv bemærkelsesværdigt, fordi udviklingen i udbudspriserne ikke følger samme udvikling som salgspriserne, som generelt set ligger lavere, og som derudover også er faldet i flere måneder inden for det seneste år. Omvendt er udbudspriserne hovedsageligt steget, og det vidner om, at der synes at være en tiltagende optimisme blandt landets boligsælgere.”

For villaer og rækkehuse ligger den gennemsnitlige udbudspris i april 16 procent over den gennemsnitlige salgspris i april, mens det for ejerlejlighederne er 10 procent og 19 procent for sommerhusene.


Tabellen viser den gennemsnitlige udbudspris (kr. pr. kvm.) måned for måned i perioden fra april 2023 til og med april 2024 fordelt på boligtyper. Dertil fremgår den årlige ændring i procent nederst i tabellen. (Kilde: Boligsiden)

Kilde: Boligsiden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.