Urbant selvbyg-projekt i Roskilde giver beboere muligheden for at være bygherrer

Foto: Roskilde kommune.
dato

Projektet ’Urbant Selvbyg’ giver beboerne mulighed for at træde ind i rollen som bygherre.

Udviklet efter tysk og hollandsk forbillede, især Baugruppen, er ambitionen med projektet at undersøge kreative arkitektoniske løsninger. De første 14 grunde til selvbyg på Musicon er nu i udbud, og projektet markerer sig som et pionérprojekt i dansk sammenhæng.

Formålet med ’Urbant Selvbyg’ er at sætte boligudviklingen fri og lade beboerne tage ledelsen. Ved at involvere beboerne direkte, håber initiativtagerne at kunne undersøge nye og kreative arkitektoniske løsninger.

Besigtigelse af grundene vil finde sted den 23. maj kl. 10-11, og tilmelding er nødvendig. Tilbudsfristen er sat til den 18. august, og grundene udbydes til faste priser mellem 800.000 – 1.200.000 kr. eksklusiv moms. Grunde tildeles baseret på projektbeskrivelser og indledende skitser, og evaluering vil fokusere på arkitektur, bæredygtighed og realiserbarhed.

’Urbant Selvbyg’ er en del af Realdania og Statens Kunstfonds ’Boliglaboratorium’. Roskilde Kommune samarbejder med Vandkunsten, Nordiq Group, Foldschack Advokater, COWI, Anne Romme og Morten Birk Jørgensen fra KADK om projektet.

Yderligere information kan findes på www.roskilde.dk/grunde og www.roskilde.dk/selvbyg.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/nyt-boligeksperiment-pa-musicon/

Kilde: Roskilde Kommune