Årlig advarsels-test sikrer effektiv nødkommunikation over hele landet

Foto: Roskilde Kommune.
dato

Omhyggelig test af advarsels-systemerne planlægges for sikker kommunikation i nødsituationer

Den årlige test af advarsels-sirener finder sted onsdag den 1. maj kl. 12.00 over hele landet. Denne omfattende test inkluderer ikke alene de traditionelle sirener på hustage og i master, men også en test af advarsler sendt direkte til mobiltelefoner, ligesom det blev gennemført sidste år.

Det er vigtigt for borgere at vide, at der ikke kræves nogen aktiv handling fra deres side, når sirenerne lyder eller når advarslen modtages på mobiltelefonen. Denne test er blot en del af de beredskabsmæssige foranstaltninger for at sikre, at systemet fungerer som det skal. Der er ingen nødvendighed for at downloade en app eller at tilmelde sig tjenesten. Den mobile advarselsfunktion er forudinstalleret og vil automatisk være aktiv på alle nyere mobiltelefoner, forudsat at styresystemet er opdateret.

Den mobile advarsel ses som et væsentligt supplement til det eksisterende system med sirener, idet den udvider myndighedernes muligheder for at nå ud til borgerne i situationer, hvor der er fare på færde. Dette gælder særligt i scenarier, hvor direkte og hurtig kommunikation er kritisk.

For at sikre, at alle, inklusiv flygtninge, indvandrere og udenlandske besøgende, har tilstrækkeligt med information om, hvad denne test indebærer, og hvordan de bør reagere i en reel nødsituation, er informationsplakater blevet fremstillet på mange forskellige sprog. Disse bestræbelser underbygger stemningen af inklusion og sikkerhed for alle, der opholder sig i landet.

Formålet med denne årlige test er at forbedre og vedligeholde et højt niveau af beredskab på tværs af samfundet. Det tjener som en påmindelse om, at myndighederne kontinuerligt arbejder på at optimere evnen til at advare og orientere befolkningen i tilfælde af nødsituationer.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/sirenerne-hyler-1-maj/

Kilde: Roskilde Kommune