Nyt rekreativt område i Roskilde Kommune tilbyder aktiviteter og natur for alle

Foto: Roskilde Kommune.
dato

Det nye rekreative område i Roskilde Kommune byder på mange oplevelser og faciliteter for både lokale og besøgende.

Området er blevet udstyret med stier, løberuter, nyplantet skov og vilde blomster. Der er også bænke, bålpladser og træningstrapper tilgængelige for besøgende, hvilket gør det ideelt til både afslapning og aktiv livsstil.

Der er flere startpunkter til området, herunder Viby Idrætspark og en ny parkeringsplads nord for krydset mellem Hønskevejen og Valorevej. Disse startpunkter gør det nemt for folk at få adgang til de mange stier og faciliteter.

I den sydlige del af området er Peder Syv Folkeskov plantet. Denne skov er navngivet efter Peder Syv og plantet som en Folkeskov via private donationer indsamlet af Growing Trees Network. Skoven er et smukt eksempel på, hvordan fællesskab og miljøbevidsthed kan gå hånd i hånd.

Dyrelivet i området er også blevet taget i betragtning. Forsyningsselskabet Fors har anlagt en stor åben regnvandsgrøft og et regnvandsbassin, som vil støtte et rigt og mangfoldigt dyreliv i vandet.

Området blev formelt indviet den 21. juni. Ved denne lejlighed plantede elever fra Viby Friskole de sidste 300 træer, der manglede, hvilket markerede en vigtig milepæl i projektet.

Roskilde Kommune og HedeDanmark har været hovedentreprenører for stierne, planterne, blomsterne og bænkene. Deres indsats har været afgørende for at skabe et område, hvor både lokale og besøgende kan nyde naturen og de mange faciliteter.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/stort-naturomrade-indviet-i-viby/

Kilde: Roskilde Kommune