Roskilde blomstrer: farverige forårsløg og Klimt-inspirerede sommerblomster i byens haver

Foto: Roskilde Kommune.
dato

Foråret i Roskilde vil blive prydet af en bred vifte af løgplanter, mens sommeren byder på en blomsteroase ved Palæmuren.

Forårsmånederne vil stråle med en smuk samling af løgplanter, der inkluderer krokus, iris, narcisser, hyacinther og tulipaner. Disse planter garanterer et farverigt og livligt landskab, når de begynder at blomstre.

Som en del af denne sæsonbestemte pryd, fik over 200 heldige personer en gratis pose med såkaldte ”brugte” løg, som de kan plante i deres egne haver. Dette initiativ bidrager til et endnu mere blomstrende bybillede i Roskilde.

Sommerblomsterne for år 2024 vil være inspireret af den berømte maler Gustav Klimt og blive placeret ved Palæmuren i Roskilde. Dette tema lover et kunstnerisk og harmonisk udtryk i blomsterdesign.

En gennemgående blomst i sommerens design vil være en lav type Zinnia i rene farver. Disse Zinniaer vil ikke kun tilføje skønhed, men også tiltrække insekter, hvilket er godt for biodiversiteten.

Designet af blomstertæppet ved Palæmuren er omhyggeligt planlagt. De kulørte Zinnias blomster vil dække Palæmursbedenes fulde bredde og forme en levende mosaik. Slyngplanten Thunbergia vil klatre op ad muren med hjælp fra et klatrestativ, hvilket giver en vertikal dimension til det ellers horisontale blomsterbed. Desuden vil forskellige græsser og høje Zinniaer give den nødvendige højde og luftighed til arrangementet.

En ekstra bonus ved disse lave Zinnias er, at de med deres enkelte blomster er meget insektvenlige, og dermed støtter de lokale økosystemer og biodiversitet.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/logene-fik-ben-at-ga-pa/

Kilde: Roskilde Kommune